BIOGRAPHY




ROBotron, azaz Sipos Róbert 1974-ben született Tatabányán. A 90-es évek végén találkozott először a technóval; eleinte csak látogatta a klubokat-partykat, szívta magába a zenét és figyelt. Szinte második otthonává vált az 1999-ben nyíló Supersonic Technikum, és az ehhez kapcsolódó techno-rendezvények. Akik szakmai életében fontosak és említésreméltók: DJ Grega, aki tudtán kívül mutatott utat a techno irányába, valamint Mixersmith, akitől az első komolyabb technikai felszerelését kapta. ROBotron a kezdetek óta töretlen képviselője ennek a nem éppen populáris vonalnak. A technón belül elsősorban industrial és dark vonalon mozog - konokul igyekszik underground maradni, már amennyire lehet manapság... A mixelés mellett igazából a zeneszerkesztés az, ami magával ragadta, keresi-kutatja az új hangzást. Zenéje egyszerre modern és ősi: abból a korból, amikor a zene ösztönből született, hangokból, érzésekből...
Több kiadóval tárgyalt - és tárgyal ma is. 2011-ben jelent meg Mixersmith-tel közös debütáló albuma, a "General Effect" az Audioexit Records gondozásában. Ezt követően kezdett felfigyelni rá a hazai és nemzetközi szakma: jöttek a felkérések, mixek, rádiós műsorok. Több munkája került fel különböző válogatáslemezekre, valamint közismert DJ-k és producerek használják azokat előszeretettel saját mixeikben is.
ROBotron nemcsak zenész, DJ-producer, hanem tehetséges képzőművész is: festményei és szobrai ugyanolyan izgalmasak és vibrálóak, mint a zenéje.



INTRO

"A zenei hang a különböző hangzások határai közé ékelődik… Ki kell törnünk a zenei hangok korlátai közül, hogy meghódíthassuk a zörejek végtelen világát. Az élet zűrzavarából érkező zaj a maga rendszertelenségében soha nem válik teljesen megismerhetővé, megszámlálhatatlan meglepetést tartogatva ezáltal számunkra. A zaj nem tűr meg semmilyen neki szánt jelentéstartalmat, a zajt nem lehet keretek közé szorítani, a zaj akkor működik igazán, ha egyszerűen csak létezik…" -art group-

JOGI NYILATKOZAT

Ezen letöltések minden esetben az előadók kifejezett engedélyével történnek. Ezek a dalok (linkjei) azért vannak itt, hogy mindenki szabadon letölthesse és meghallgathassa őket. Az oldal a leközlés lehetőségén kívül semmilyen joggal nem rendelkezik az itt közölt anyagokkal kapcsolatban.

2010-07-19

ROBotron amoRf miRRoR

...amoRF miRRoR...



1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Hi!
szakmailag teljesen tanácstalan vok. majdhogynem...
halk,ez bizonyos, de a vezérlés dolgot most már nemtudom eldönteni,h. hiba,vagy szándékos???
eszméletlen ütemváltások. az agyam teljesen ledobta az ékszijjat:d
ezt jó értelemben mondom.ez egy több track-ből álló mix,ha nem tévedek,viszont azt gyorsan hozzá is teszem,h. egyedülálló és utánozhatatlan. soha sehol nemtalálkoztam még ilyen kompozicióval. ez teljesen új.nem mondanám magam kezdőnek,mert elég rég szakmán belül vagyok,tehát ez nem ok, inkább az a magyarázat,h.új.
(Mixersmith)